• SNABBA LEVERANSER
  • FRAKTFRITT 800 KR

Team Utklasad
Klas "Klasse" Alenvret

Instagram: @utklasad

Skånepåg som fiskat sedan barnsben. Utklasads grundare och delägare. Även mannen som ni oftast hör bröla framför kameran. Känd som “simmaren” då det händer alltför ofta att han lyckas klanta till det längs kusten vilket i sin tur resulterar i ett ofrivilligt dopp med vadarna på.

Bred sportfiskare som finner charmen inom det mesta fisket. Allt från flug- och spinnfiske till trolling, havsfiske och mete. Det händer också att Klas binder några flugor ibland! Dock så ligger spinn- och trollingfisket närmst om hjärtat. Givetvis med en viss förkärlek till havsöringen och våra sötvattenspredatorer.

Klas gillar även löpning, teknik, outdoor, vandring, natur och vildmark. Det händer också att han hänger med på ett jaktpass då och då – även om han inte har någon jägarexamen.

När Klasse inte fiskar, filmar, klipper vloggar eller ramlar i vattnet så jobbar han heltid med Utklasads e-handel.
Kalle "Kalleman" Augustin

Instagram: @augustinsfishing_utklasad

Ängelholmare in i själen och enligt oss den okrönte kungen av Rönne å. Även mannen som leder serien "Fiska med Kalle" på Utklasads YouTube-kanal. Svag för Arons gofika och kanske den enda i världen som ofrivilligt lyckats fånga en grävling under fisket.

Kalle är en extremt skicklig spinnfiskare med ett helt otroligt CV inom predatorfisket. Fiskat sedan han var en "liden påg", men det riktiga intresset kom 2015 när han fick uppleva en gädda på 114cm. Kort därefter slog han till med sitt dåvarande PB på 13,2 kg och sedan dess har han varit fast! Extremt stora abborrar och välmatade gäddor är vardagsmat för Kalleman och han är den i teamet med tyngst PBn på ovannämnda arter. Förkärlek till spinnfisket, men har på senare tid även satsat och utvecklats inom predatormetet. Abborre, gädda och havsöring är favoritarterna, men precis som övriga medlemmar i teamet så fiskas det även efter andra arter lite från och till.

Förutom sportfisket så är hockey en stor del av Kalles liv. Han spelade själv som yngre och numera är han kanske Rögle BKs mest trogna supporter.
Mikael "Fyrklöver" Svensson

Instagram: @micke_utklasad

Precis som resten av teamet är även Micke en skånepåg ut i fingerspetsarna. Eller ja, nästan i alla fall! Det går att rykte att skånskan försvinner när han kör Dota-matcher och snackar med gamingpolarna från norr…

Som ung var det enbart havsfiske i Öresund som gällde för Micke. På senare år har han dock ställt om siktet helt och istället lagt ner mycket tid på predatorfisket med abborre i fokus. Spinnfisket efter abborre och havsöring ligger närmst om hjärtat och det är även här som Mickes kunskaper lyser igenom. Notera att den här mannen har alltid ett fyrklöver i rockärmen eftersom det enbart kan vara turen (eller?) som gör att han ofta lyckas dra stora fiskar på få kast.

Gaming är ett annat område som Micke brinner för. Dota är favoritspelet och där tror vi inte många svenskar hade haft mycket att sätta emot. Men givetvis så är det naturen och sportfisket som står högst upp på prioritetslistan!

När Micke inte badar i Malmö kanal eller feedar top så jobbar han på Utklasads lager.
Tobias "Tobbe" Rosqvist

Instagram: @specimentobbe_utklasad

Teamets flitigaste specimenräv med närmre 20 olika arter i storfiskregistret. Tobbe har även jobbat och drivit fiskebutik under många år. Det ryktas att han var en färna i sitt förra liv och numera är han även känd som "färnaviskaren".

Kort och gott - en en väldigt bred sportfiskare som brinner för allt fiske. Favoritmetoderna är dock mete efter alla möjliga arter. Tävlar även aktivt inom havsfiske och det är inte många som pillar Tobbe på fingrarna när det är pillemetetävlingar på sundet.

Förutom fiske så brinner Tobbe för entreprenörsanda, nikotinfritt snus, fågelskådning och jakt.

När Tobbe inte håvar färna, snusar Onico eller tittar på koltrastar så studerar han lite olika Miljö- och Vattenvårdskurser på distans.
Mattias "Matte" Jarnbjer

Instagram: @jarnbjer_

Är han dansk eller är han dansk? Det är det ingen som vet riktigt… Men det vi vet är att Matte är en väldigt duktig, bred och händig sportfiskare. Även känd som mannen som kan bygga en tändare av en tandpetare! Vi hade inte blivit förvånade om det en dag visade sig att han är en avlägsen släkting till MacGyver eller självaste Doctor Snuggles.

Som sagt en mycket händig och uppfinnelserik sportfiskare som varit igång sedan barnsben. Gillar det mesta inom fisket och kör allt från flug- och spinnfiske till trolling, havsfiske och mete.

Matte har även jägarexman och jagar därför en hel del. Han mår alltså som bäst ute i naturen med ett fiskespö eller jaktvapen i nävarna. Det händer också att han kör lite rally ibland!

När Matte inte drillar fisk, sänker svin eller bygger båtar så jobbar han som automationsingenjör.
Andrée "Andy" Eriksson

Instagram: @kanintefangafisk

En renodlad Skånepåg som alltid har en lössnus under läppen och tummen utanför näven! Mannen som påstår sig tåla vårsolen en dag på sjön men som efter passet panikartat springer in på närmsta mack för att köpa glass som sedan användes för att svalka hans röda bug.

Andy kom in i sportfisket i vuxen ålder, men han ändå lyckats dra stora fiskar och få djupa kunskaper inom spinn- och trollingfisket på väldigt kort tid. Han var även med och tog teamet till SM-final i gäddfiske 2016. Fiskar främst spinn- och trollingfiske efter olika predatorer.

Dyr whiskey, gaming och släktforskning är andra områden som Andy brinner för. Sen precis som oss andra så tycker han att naturen och en dag på sjön slår det mesta.

När Andy inte motionerar sin haspelrulle eller svalkar bugen så jobbar han som elektriker.