• SNABBA LEVERANSER
  • FRAKTFRITT 800 KR

Om Utklasads webbutik

Skillnaden på vår webbutik jämfört med många andra är att vi enbart säljer produkter som vi själva använder och kan gå i god för. Här kommer ni alltså inte att hitta det bredaste sortimentet på marknaden, utan istället ett noga utvalt och handplockat sportfiskesortiment. Vårt sortiment innehåller därför enbart produkter av hög kvalitet (enligt oss) som vi verkligen kan rekommendera till alla våra följare och kunder. Vi lägger även stort fokus på att försöka leverera en komplett e-handel i världsklass med produkter i hög kvalitet, grymma priser, fantastisk kundsupport och snabba leveranser.

Om Utklasad

Vi börjar med varumärket Utklasad - vad betyder det?

Klas Alenvret som är grundare av Utklasad brukade tillsammans med kompisar och kollegor skämta om hur hans förnamn kunde användas i vissa sammanhang där man normalt stavar något med två S. Utklasad, Världsklas, Klasiker, Klasificera osv. Så när Klas tävlingsfiskade tyckte han att Utklasad var ett lite roligt och "kaxigt" teamnamn eftersom de andra kunde bli "Utklasade". 2012 när Klas började blogga om sportfiske så fortsatte han under namnet Utklasad - och sedan dess har namnet helt enkelt hängt med!

Utklasads historia

2012 så startade Klas Alenvret en blogg där han dokumenterade sitt sportfiske i text. Bloggen låg på domänen Utklasad.se och hade under några år många trogna läsare. Tanken med bloggen var egentligen att dokumentera sitt fiske för att själv kunna titta tillbaka på det, lite som en fiskedagbok. Det fanns egentligen aldrig någon tanke om att försöka få bloggen populär. Det var därför fantastiskt roligt och smått överraskande att det var så många som läste, kommenterade och hörde av sig. Superkul och tack ännu en gång till alla er som följde bloggen på den tiden!

2016 fick Klas skrivkramp och tröttnade helt enkelt på att blogga. Inläggen blev färre och ja, det var helt enkelt inte lika roligt längre. Däremot hade han fått upp ögonen för YouTube och tänkte ja, varför inte testa börja vlogga och filma istället för att blogga och skriva? YouTube-kanalen startades och namnet Utklasad följde med. 

Den första vloggen publicerades den 9 april 2017 och den innehöll två stela och kamerarädda killar som jagade havsöring längs den skånska kusten - Klas och Andy. Det fanns ingen erfarenhet av filmredigering och att prata framför en kamera kändes onaturligt. Trots detta så fick vloggen ganska fort bra respons och det tände en glöd inom Klas som genast började lära sig mer om film och redigering samtidigt som det producerades fler vloggar.

April 2019 startade Utklasad en egen webbutik med fokus merchandise i form utav kepsar, mössor, tröjor och klistermärken. Målet var att ta fram schyssta produkter med vår logga på, som vi kunde erbjuda till alla våra följare.

Augusti 2020 tog vi webbutiken till nästa nivå med ett rejält lyft i produktsortimentet. Här flyttades fokus från egen merchandise till andra varumärkens produkter inom sportfiske och outdoor. Målet var att leverera en grym e-handel och erbjuda ett lite mer slimmat sortiment med produkter som vi själva använder och kan gå i god för.

Utklasad idag

Idag är Utklasad ett registrerat varumärke som producerar fiskefilm på YouTube och driver en webbutik med fokus på sportfiske och outdoor. 

YouTube-kanalen ligger tillsammans med några andra i toppen bland svenska kanaler som producerar fiskefilm sett till antal följare och engagemang (enligt oss). På vår YouTube-kanal producerar vi enklare filmer i "vloggformat" där man som tittare får man hänga med på fiskepassen från början till slut, lite oavsett hur det går. Det är alltså inte alltid de stora fiskarna som är det viktiga utan snarare att förmedla kunskap, gemenskap, sportfiske, "den eviga jakten" och samtidigt få fler att få upp ögonen för vår fantastiska passion och sport. Vi är inga film- eller redigeringsproffs utan bara duktiga sportfiskare som vill försöka dela med oss utav det vi kan och upplever på ett så enkelt, roligt och pedagogiskt sätt som möjligt.

Webbutiken har fokus på att sälja produkter som vi själva använder och kan gå i god för. Tanken är alltså inte att erbjuda det bredaste sortimentet på marknaden, utan istället ett noga utvalt och handplockat sportfiskesortiment. I vår webbutik ska det finnas produkter av hög kvalitet (enligt oss) som vi verkligen kan rekommendera till alla våra följare och kunder.

Vår vision är att fortsätta göra precis det vi gör - sprida passion, fiskeglädje, gemenskap och kunskap via våra vloggar. Samtidigt som vi levererar en grym webbutik med ett välbeprövat sortiment, support i världsklass, grymma priser, snabba leveranser och nöjda kunder.

Ett stort TACK

Till Team Utklasad, YouTube-kanalens samarbetspartners, våra leverantörer och till alla er följare och kunder som tittar, kommenterar, gillar, ställer frågor, handlar i vår webbutik och uppskattar det vi gör – utan er hade inte Utklasad funnits!